top of page

Donation Denmark - Romania

Kolding Valgmenighed støtter Donation Denmark-Romania, som er en dansk forening, der samler tøj, sko, køkkenting, legetøj og møbler m.m. der bliver sendt  til et missionsprojekt i Rumænien der hedder Rescue Romania. Donation Denmark-Romania har lager i Kolding Valgmenigheds kælder og der er medlemmer af kirken, der er med i bestyrelsen. 

Kolding Valgmenighed støtter Rescue Romania økonomisk, med forbøn og med besøg i Rumænien.

 

Rescue Romania bliver ledet af Cosmin, som pt. har 2 ansatte. Cosmin har siden starten af 1990’erne  stået for bl.a. at uddele tøj, køkkenting, legetøj m.m., der er transporteret derned i lastbiler fra Danmark. Udover det, køber og uddeler han og de ansatte mad, reparerer og restaurerer huse til sigøjnerne, tager sig af deres trivsel, fortæller om Gud og leder mennesker til tro.

Derudover er der en række projekter under Rescue Romania: 
Der er et projekt, hvor sigøjnerbørn, mødes to eftermiddage om ugen. De får her to måltider mad, lektiehjælp, synger og får fortalt fra bibelen og bliver undervist om Jesus. Her er ansat en psykolog, som Kolding valgmenighed støtter økonomisk og flere frivillige hjælper til. De tager jævnligt ud af huset på tur eller har nogle små projekter i nærområdet. Lige nu er de 12 børn, der mødes og får gavn af det

I løbet af sommeren arrangeres der en til to lejre for børnene. Her er der flere frivillige, der hjælper til, og det er en stor oplevelse for børnene og det giver grundlag for et rigtig godt fællesskab. 

I sep. 2019 var vi 5 personer fra Kolding Valgmenighed nede og besøge Cosmin. Vi så de forskellige projekter og mødte de ansatte, Lisa og Rebecca, og nogle af de mennesker de hjælper. En fantastisk tur, hvor vi virkelig så, hvor stor en hjælp der ydes, og hvor stor forskel det gør for mennesker.


Igen i okt. 2022 var vi 5 personer dernede. Her kunne vi virkelig se stor udvikling i de forskellige projekter. Vi mødte Loredana, en af de første børn, der startede i efterskoleprojektet. Hun er nu 19 år og brændende kristen. Hun er både frivillig i arbejdet med børnene og missionen i fængslerne ved siden af sine studier. Det var fantastisk at opleve det meningsfulde arbejde igen.

Hør mere om projektet og muligheden for at støtte det ved at kontakte Anja Kjeld på 

anjakjeld4@gmail.com

bottom of page